TUNTISISÄLLÖT

TOIMINNALLINEN LIHASKUNTO

Tehokas ja monipuolinen tunti, joka vahvistaa koko kehoa. Erilaisia liikkeitä yhdistetään toisiinsa mahdollisimman monin tavoin, jolloin usea lihasryhmä tekee samanaikaisesti työtä. Tunnilla käytetään apuna lihaskuntovälineitä, kuten gymstickiä, puntteja, kuminauhoja tai keppiä sekä oman kehon painoa.

Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

VENYTTELY

Puolituntisen aikana rauhoitutaan oman kehon ja mielen äärelle. Tunnilla tehdään dynaamisia sekä paikallaan olevia liikkeitä ja venytyksiä. Osaan liikkeistä yhdistetään tietoinen hengitys. Parasympaattinen hermosto aktivoituu, mikä on tärkeää vastapainoa liikunnan ja muun arjen rasitukselle. Sopii toiminnallisen lihaskuntotunnin jälkeen tai erilliseksi palauttavaksi treeniksi myös nuorille voimistelijoille.

TANSSIEN JA JUMPATEN

Mukavan letkeän musiikin tahdittaman tunnin aikana sykettä kohotetaan askeltaen helpoin tanssirytmein sekä jumpataan kaikkia lihasryhmiä kattavin voimistelu- ja tasapainoliikkein. Tunnin päätteeksi rentoudutaan venytellen. Ryhmä on suunnattu kaiken ikäisille ja kokoisille!

HIIT

Paras tapa aloittaa viikonloppu on perjantain tehokas HIIT-tunti (high-intensity interval training). Liikkeet tehdään pääasiassa ilman välineitä oman kehon painoa hyväksi käyttäen. Tunnit ovat kovasykkeisiä tunteja, joilla saa laittaa itsensä likoon. Jokainen on tervetullut haastamaan itsensä oman kuntonsa mukaan ja ohjaaja näyttää aina liikkeistä vaihtoehtoja.

TOIMINNALLINEN CIRCUIT

Lihaskuntopainotteinen tunti, joka koostuu lyhyestä helposta alkulämmittelystä, kiertoharjoitteluosuudesta ja loppuvenyttelystä. Kiertoharjoittelussa vaihtelevat lihaskuntoliikkeet ja sykettä nostattavat liikkeet. Oman kehon painon lisäksi välineinä käytetään muun muassa käsipainoja, kahvakuulia, jumppapalloja ja tasapainolautaa.

Toiminnallisen harjoittelun ideana on harjoittaa useampaa lihasta yhtä aikaa, mikä näkyy liikevalinnoissa. Tunti sopii kaikille, koska tunnin tehokkuutta voi soveltaa itselleen sopivaksi eikä tunti sisällä vaikeita askelsarjoja. Tällä tunnilla hien virtaaminen on taattu!

STEPPI

Tervetuloa tehokkaalle Step-tunnille! Tunnilta saat iloa ja enrgiaa! Reipas musiikki tempaa sinut mukaan step-tunnille, joka sisältää lämmittelyä, tanssillisia koreografioita, askellusta laudalle, lihaskuntotreeniä sekä lopuksi venyttelyä.

WANHAT VALIOT

Wanhat Valiot on aikuisille tarkoitettu ryhmä, jossa ennen kaikkea nautitaan yhdessäolosta ja rakkaasta voimisteluharrastuksesta. Tunneilla harjoitellaan liikkeen keskustalähtöisyyttä ja virtaavuutta, joihin yhdistyvät rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä ja halutessaan ottaa osaa Suomen Voimisteluliiton harrastevoimistelun Lumo-kilpailuihin.

REVONTULET- WORKSHOP (ikäsuositus 14+)

Ryhmä on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka haluavat liikkua ryhmässä.  Tavoitteena on harjoitella tanssillisen voimistelun perusteita sekä ilmaista itseään musiikin ja liikkeen kautta - ehkä jopa yhdistää liikkeet lyhyeksi koreografiaksi? Tässä ryhmässä liikkumisen ja toimintakyvyn rajoitteet eivät ole este, vaan liikkuminen tapahtuu jokaisen omilla ehdoilla.

(päivitetty 22.8.2022)

Kuntojumppien esittelyä kevätnäytöksessä 2015 Foto:Tapio Paappanen ARPS