TUNTISISÄLLÖT

TOIMINNALLINEN LIHASKUNTO

Tehokas ja monipuolinen tunti, joka vahvistaa koko kehoa. Erilaisia liikkeitä yhdistetään toisiinsa mahdollisimman monin tavoin, jolloin usea lihasryhmä tekee samanaikaisesti työtä. Tunnilla käytetään apuna lihaskuntovälineitä, kuten gymstickiä, puntteja, "lappuja" tai keppiä sekä oman kehon painoa.

Tunnilla voima kasvaa, keskivartalo vahvistuu ja rasva palaa! Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.

VENYTTELY

Puolen tunnin venyttelyn aikana käydään läpi ainakin isot lihasryhmät. Sopii toiminnallisen lihaskuntotunnin jälkeen palautteluksi tai erilliseksi kehonhuoltohetkeksi.

TANSSIEN JA JUMPATEN

Mukavan letkeän musiikin tahdittaman tunnin aikana sykettä kohotetaan askeltaen helpoin tanssirytmein sekä jumpataan kaikkia lihasryhmiä kattavin voimistelu- ja tasapainoliikkein. Tunnin päätteeksi rentoudutaan venytellen. Ryhmä on suunnattu kaikenikäisille ja -kokoisille naisille.

ÄITIYSLIIKUNTA

Äitiysliikuntatunnin kohderyhmänä ovat raskaana olevat ja raskaudesta palautuvat liikuntataustasta riippumatta. Tunnilla vahvistetaan muuttuvaa kehoa lempeästi, erityisesti huomioiden keskivartalon- ja lantionpohjan lihakset. Tunnin aikana lämmitellään huolellisesti, nostetaan sykettä, tehdään lihaskuntoharjoituksia ja lopuksi rentoudutaan - kaikki omaa kehoa ja vointia kuunnellen. Ryhmään voi tulla mukaan missä tahansa vaiheessa toimintakautta ja tarvittaessa sylivauva voi olla mukana tunnilla.

HIIT

Paras tapa aloittaa viikonloppu on perjantain tehokas HIIT-tunti (high-intensity interval training). Liikkeet tehdään pääasiassa ilman välineitä oman kehon painoa hyväksi käyttäen. Tunnit ovat kovasykkeisiä tunteja, joilla saa laittaa itsensä likoon. Jokainen on tervetullut haastamaan itsensä oman kuntonsa mukaan ja ohjaaja näyttää aina liikkeistä vaihtoehtoja.

TOIMINNALLINEN CIRCUIT

Lihaskuntopainotteinen tunti, joka koostuu lyhyestä helposta alkulämmittelystä, kiertoharjoitteluosuudesta ja loppuvenyttelystä. Kiertoharjoittelussa vaihtelevat lihaskuntoliikkeet ja sykettä nostattavat liikkeet. Oman kehon painon lisäksi välineinä käytetään muun muassa käsipainoja, kahvakuulia, jumppapalloja ja tasapainolautaa.

Toiminnallisen harjoittelun ideana on harjoittaa useampaa lihasta yhtä aikaa, mikä näkyy liikevalinnoissa. Tunti sopii kaikille, koska tunnin tehokkuutta voi soveltaa itselleen sopivaksi eikä tunti sisällä vaikeita askelsarjoja. Tällä tunnilla hien virtaaminen on taattu!

WANHAT VALIOT

Wanhat Valiot on aikuisille tarkoitettu ryhmä, jossa ennen kaikkea nautitaan yhdessäolosta ja rakkaasta voimisteluharrastuksesta. Tunneilla harjoitellaan liikkeen keskustalähtöisyyttä ja virtaavuutta, joihin yhdistyvät rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Ryhmän tavoitteena on esiintyä seuran näytöksissä ja mahdollisesti ottaa osaa harrastevoimistelun Lumo-kilpailuihin.

SUNNUNTAISPECIAL

Tervetuloa tehokkaalle Step-tunnille! Tunnilta saat iloa ja enrgiaa! Reipas musiikki tempaa sinut mukaan step-tunnille, joka sisältää lämmittelyä, tanssillisia koreografioita, askellusta laudalle, lihaskuntotreeniä sekä lopuksi venyttelyä.

Lämpimästi tervetuloa!

(päivitetty 24.1.2021)